Το «σεντούκι των συναισθημάτων μου

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά

 

 

Ένα σεντούκι γεμάτο συναισθήματα. Προσωπικό για τον καθένα, γνώριμο αλλά και πάντα με μία δόση μυστηρίου. Η ομάδα των Μικρών Κύκλων θα προσπαθήσει, μαζί με τους μικρούς της φίλους, να ξεκλειδώσει το σεντούκι αυτό και να γνωρίσει όλους τους κρυμμένους του θησαυρούς.

 

Ένα εργαστήρι γεμάτο παιχνίδι! Άλλωστε το παιχνίδι είναι για τα παιδιά το βασικό εργαλείο μάθησης. Έτσι και εμείς, σας μικροί εξερευνητές, θα προσπαθήσουμε μέσα από αυτό να εξερευνήσουμε το θαυμαστό κόσμο των συναισθημάτων.

 

Θα συζητήσουμε για τα συναισθήματά μας, που είναι τόσα πολλά…

Θα παίξουμε με αυτά αλλά και για αυτά…

Θα βρούμε τρόπους να τα αναγνωρίζουμε και να τα εκφράζουμε…

 

Θεματικές Ενότητες:

  1. Φτιάχνουμε μία ομάδα εξερευνητών.

  2. Ανακαλύπτω τον κόσμο των συναισθημάτων μου.

  3. Τα συναισθήματά μου και οι άλλοι.

  4. Ώρα να πούμε αντίο.

 

Η ομάδα απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών.


Το εργαστήρι ολοκληρώνεται σε 4 δίωρες συναντήσεις, που θα πραγματοποιούνται ανά δεκαπενθήμερο, μέσα σε ένα διάστημα δύο μηνών.


Ημερομηνία έναρξης: Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 (18:00-20:00).

 

Είναι απαραίτητη η προεγγραφή.

 

 

Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας και το κόστος του εργαστηρίου αποστέλλοντας email στην ηλεκτρονική διεύθυνση των Μικρών Κύκλων: mikroi.kikloi@gmail.com και στο τηλέφωνο 6946122463.

Oμάδες αυτογνωσίας με εργαλείο

την Κινηματογραφοθεραπεία

Μαγεύεσαι από το σινεμά όπως κι εγώ

και νιώθεις μια βαθύτερη ανάγκη να ανακαλύψεις

τον εαυτό σου;

Η κινηματογραφοθεραπεία αποτελεί μία μορφή θεραπείας που χρησιμοποιεί ταινίες και βίντεο ως θεραπευτικά εργαλεία. Μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την επούλωση και ανάπτυξη όσων είναι ανοιχτοί στο να μάθουν πώς μας επηρεάζουν οι ταινίες. Χρησιμοποιείται ως μια βιωματική, εναλλακτική μέθοδος, προερχόμενη από τις παραδοσιακές θεραπευτικές αρχές.

Μέσα από τη μεταμορφωτική δύναμη της ομάδας, την εμπιστοσύνη σου στα υπόλοιπα μέλη, τη συναισθηματική σου εμπειρία και την προσωπική σου εμβάθυνση και αυτοπαρατήρηση, μέσα από δημιουργικές ασκήσεις, πάντα υπό την προσεκτική, παρεμβαίνουσα μη κατευθυντική καθοδήγησή μου, θα ξεδιπλώσουμε έναν ολοκαίνουργιο κόσμο!

H διασταύρωση με αγαπημένους, μισητούς, λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς κινηματογραφικούς χαρακτήρες θα μας εμπνεύσει τις ψυχολογικές διαδικασίες της προβολής και της ταύτισης, της αυτοπαρατήρησης, της επούλωσης και της ανάπτυξης!


 

Εισηγήτρια ομάδων: Τσινίδου Κορίνα

(κλινική ψυχολόγος-κινηματογραφοθεραπεύτρια)

Η συντονίστρια είναι Κλινική Ψυχολόγος (MSc Psychology, Leiden University) και απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Διαθέτει κλινική εμπειρία, έχοντας ολοκληρώσει το πρόγραμμα Κλινικής Εκπαίδευσης στην Ψυχική Υγεία στο ΓΝ Παπαγεωργίου και έχοντας δουλέψει με διαφορετικούς πληθυσμούς(ενήλικες, παιδιά και εφήβους με αναπτυξιακές διαταραχές, εφήβους σε διαδικασία απεξάρτησης και παιδιά σε καταυλισμό Ρομά). Η στενότερη επαφή της με τον κινηματογράφο και την κινηματογραφοθεραπεία αντίστοιχα ξεκίνησαν με τη φοίτησή της στη σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, τμήμα Κινηματογράφου και στο πρόγραμμα Κινηματογραφοθεραπείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.


 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 12 τρίωρες συναντήσεις (σύνολο:36 ώρες)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ: Παρασκευή 18.30-21.30

ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή 8 Νοεμβρίου

ΚΟΣΤΟΣ: 180€ και 150€ για άνεργους & φοιτητές

Early birds: 150€ και 120€ αντίστοιχα (με εγγραφή μέχρι 1/11)

*Εγγραφή/κατοχύρωση θέσης: 50€ που αφαιρείται στο τέλος από το συνολικό ποσό των διδάκτρων.

 

Χώρος Τέχνης SourLiBooM, Κ. Κρυστάλλη 4, Θεσσαλονίκη

Δηλώσεις ενδιαφέροντος-πληροφορίες: 6972173194

Εγγραφές: Τετάρτη& Παρασκευή 18.00-21.00


 

*Στο πρώτο μισό των συναντήσεων θα πραγματοποιείται η θέαση της ταινίας με την ομάδα και στο δεύτερο μισό η ομάδα αυτογνωσίας.

*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.